mandag den 16. oktober 2017

At opgradere Joomla

Jeg vil anbefale, at du laver back up på dit website, før du opgraderer til en ny version af Joomla. På den måde kan du hurtigt komme tilbage til den tidligere version af dit website, hvis noget skulle gå galt i opgraderingsprocessen. Det er også en god ide at gennemgå Joomlas release notes for den nye version, så du er med på, hvad der har ændret sig fra den gamle version til den nye.
Med Joomla 1.6 og de kommende versioner af Joomla er der kommet en ny metode, hvormed du kan opgradere dit site inde i Joomla. Den gamle metode, hvor du opgraderer fra en arkiv fil fungerer stadig. Begge metoder vil jeg gennemgå her.

Simpel opgradering i Joomla Extension Manager

Første skridt er at sikre dig, at din Joomla hjemmeside er backet op. Herefter kan du gå i gang med selve opgraderingen:
1. Log ind i back end på Joomla og klik på fanen Extensions. Herunder finder du Extensions Manager, hvor du kan klikke dig ind under fanen Update.
2. Klik på ikonet Purge Cache.
3. Klik på Find Updates ikonet i værktøjslinjen. Hvis der er en opdatering til rådighed, vil den blive vist på skærmen som nedenfor.
4. Vælg den opdatering du skal brug ved at tjekke boksen af. Klik derefter på Update Icon i værktøjslinjen.
5. Vær opmærksom på, at dette vil tage et par minutter. Vent til programmet er færdig med at hente opdateringen. Se nedenfor.
6. Tillykke! Nu har du opdateret dit website. Tjek at det fungerer korrekt, og at dit Joomla webdesign ser ud, som det plejer.

Manuel metode med arkiveret fil

Download fil til opgradering
Først skal du downloade upgrade filen på Joomla Download siden - link her: http://www.joomla.org/download.html
Det gør du på denne måde:
1. Klik på "Download other Joomla 1.6x packages" linket.
2. Klik på "Joomla 1.6x Updates" linket under overskriften Packages for at komme til siden med detajler om den nyeste opgraderingspakke.
3. Klik på fanen "Files" for at se de forskellige pakke-filer.
4. Find den række, der passer med din nuværende version af Joomla og den patch package (zip, tar.gz eller tar.bz2), som passer dig bedst.
Lav back up på dit site
Før du opgraderer, bør du lave back up på dit website. Lav back up på dine eksisterende Joomla filer, så du er sikret i tilfælde af, at noget går galt. Så kan du nemlig gå tilbage til sitet, som det var før.
Installer upgrade filen
Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan installere en package fil - det kommer an på omstændighederne. Hvis en af metoderne ikke virker for dig, så prøv en af de andre:
1. Pak filerne ud på din computer og brug en FTP client til at uploade dem til dit website.
2. Brug en FTP client til at uploade package filen til dit site og brug derefter en "terminal session" (f.eks. SSH) til at forbinde til sitet og til at pakke filerne ud.
3. Hvis din hosting provider giver dig adgang til dit website via et web kontrolpanel såsom CPanel eller Plesk, kan du bruge kontrolpanelets file manager til at uploade filpakken, og derefter bruge en terminal session (som du måske også kan finde i kontrolpanelet) til at udpakke filerne og overskrive alle de ændrede filer på serveren.
Tjek dit live site - vær sikker på, at det fungerer korrekt
Gå ikke ud fra som en selvfølge, at opgraderingen vil virke uden problemer, selvom selve opgraderingen gik igennem. Tjek for en sikkerheds skyld, at der ikke er sket noget uforudset. Hvis du finder et problem, som ikke kan løses hurtigt, kan du blive nødt til at gå tilbage og benytte dig af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi løser alle former for grafiske opgaver og visuel præsentation

Kompetencer Vi løser alle former for grafiske opgaver og visuel præsentation. Herunder webproduktion, grafisk design og layout, redesign ...